Geef uw waardevolle, luxe of decoratieve spullen een 2e kans!

Veelgestelde Vragen


Welke artikelen passen niet in de winkelcollectie van Mooie Dingen?

Onze winkelcollectie sluit o.a. de navolgende artikelen uit:

Uiteindelijke acceptatie voor onze winkelcollectie geschiedt door ons personeel

Welke prijs is een eerlijke en faire prijs voor mijn mooie spullen?

De oorspronkelijke aanschafwaarde is slechts een indicatie maar geldt zeker niet als uitgangspunt. De markt van vraag en aanbod alsook de filosofie van Mooie Dingen bepaalt veel meer de uiteindelijke waarde. Die filosofie is gebaseerd op een balans van redelijkheid. Wij streven ernaar dat het zowel voor de aanbieder als voor de koper leuk moet zijn én blijven om via c.q. bij Mooie dingen te kopen en te verkopen.

Kan ik over prijzen onderhandelen?

Kopers kunnen in principe niet onderhandelen over de uiteindelijke winkelprijs. Immers Mooie Dingen heeft hierover afspraken gemaakt met de betreffende particuliere aanbieder, hierbij geldt afspraak is afspraak.

Waarom moet ik mij legitimeren als ik iets aanbied?

Simpelweg omdat de wet dit voorschrijft. De achterliggende gedachte is dat we hiermee onze klanten en onszelf willen beschermen tegen het fenomeen “heling”.

Verkoopt Mooie Dingen ook via internet?

Alle artikelen in de collectie van Mooie Dingen worden aangeboden in consignatie. Met andere woorden alle artikelen zijn eigendom van derden, onze aanbiedende klanten. Aankopen via internet kunnen derhalve alleen dan plaatsvinden als het volledige aankoopbedrag en eventuele vervoerskosten zijn voldaan aan Mooie Dingen. Een koper via internet vrijwaart Mooie Dingen tevens voor schade a.g.v. transport en vervoer zoals o.a. breuk, verlies of diefstal